بررسی گوشی میان رده اچ تی سی U12 لایف

گوشی HTC U12 Life
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

شرکت اچ تی سی به تازگی از گوشی میان رده جدید خود رونمایی کرده است. این گوشی از طراحی زیبا، مشخصات فوق العاده و قیمتی مناسب برخوردار است. این مقاله به بررسی گوشی اچ تی سی U12 لایف اختصاص دارد.

نام اچ تی سی با معرفی گوشی جدید این شرکت در نمایشگاه ایفا 2018، دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است. اچ تی سی U12 لایف یک گوشی میان رده و نسخه ضعیف‌تر گوشی اچ تی سی U12 پلاس است که پیش‌تر و در بهار معرفی شده بود. اینکه ابتدا نسخه پلاس این مدل عرضه شد و تا مدت‌ها خبری از نسخه پایه آن نبود مساله‌ای عجیب تلقی می‌شد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

نگاهی نزدیک به اچ تی سی U12 لایف

اچ تی سی U12 لایف/انواع باتری htc

مشخصاتگوشی اچ تی سی U12 لایف
جنس بدنهپلاستیک
ابعاد158.5×75.4×8.3 میلیمتر
وزن175 گرم
نمایشگر6 اینچ، با وضوح 2160×1080، ال‌سی‌دی آی‌پی‌اس، چگالی 402 پیکسل در اینچ
دوربین اصلی (دوگانه)16 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.0، سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی، حسگر عمق‌سنج 5 مگاپیکسلی، فیلمبرداری 4K
دوربین سلفی13 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.0، فیلمبرداری 1080p
تراشهکوالکام اسنپدراگون 636 با فناوری 14 نانومتری
پردازنده مرکزیکریو 260 (4 هسته Cortex-A73 با کلاک 1.8 گیگاهرتز، 4 هسته Cortex-A53 با کلاک 1.6 گیگاهرتز)
پردازنده گرافیکیآدرنو 509
حافظه رم4 یا 6 گیگابایت
حافظه داخلی64 یا 128 گیگابایت، شکاف کارت حافظه میکرواس‌دی (تا 512 گیگابایت)
سیستم عاملاندروید 8.1، رابط کاربری اچ تی سی سنس
ظرفیت باتری3600 میلی‌آمپر ساعت
امکانات اتصال پذیریدو سیم کارت، 4G، وای‌فای دو باند 802.11ac، بلوتوث 5.0، GPS/GLONASS، وای‌فای دایرکت، ان‌اف‌سی، یو‌اس‌بی 2.0 Type-C، جک هدفون
حسگر اثرانگشتدارد

باید انتظارات منطقی از اچ تی سی U12 لایف داشت و نمی‌توان آن را با پرچمداران گران قیمت مقایسه کرد. در واقع پسوند لایف را اچ‎تی‌سی برای گوشی‌های رده پایین‌تر یک سری استفاده می‌کند و این مساله در نامگذاری گوشی U12 لایف نیز صادق است. U12 لایف یک گوشی میان رده بسیار خوب است و آن قدر قدرتمند است که بتواند در برابر رقیبان مشهور خود از شرکت‌هایی چون شیائومی ‌و نوکیا حرفی برای گفتن داشته باشد.

همان طور که می‌دانید شرکت اچ تی سی در سال های اخیر با مشکلات زیادی مواجه شده است. گوشی‌های میان رده این روزها محبوبیت بالایی دارند و این شرکت امیدوار است با گوشی‌های جدید از شدت بحران‌های خود بکاهد. حال وقت آن رسیده است که به بررسی گوشی اچ تی سی U12 لایف بپردازیم.

اچ تی سی U12 لایف

 


طراحی و سخت افزار


گوشی U12 لایف از نظر شکل و طراحی ظاهری تفاوت خیلی زیادی با U12 پلاس ندارد. به خصوص که هر دو گوشی تقریبا هم اندازه هستند و نمایشگر 6 اینچی دارند. همچنین هر دو گوشی دارای گوشه‌های گرد شده و بدون بریدگی بالای نمایشگر (Notch) هستند.

حالا که صحبت از نمایشگر شد، باید گفت نمایشگر U12 لایف نسبت به U12 پلاس، کمی افت کیفیت را متحمل شده است. به عنوان نمونه وضوح آن کمتر شده و به 1080×2160 رسیده است. البته باید گفت همچنان نمایشگر با کیفیتی است. همچنین اچ تی سی آن‌قدر قدرت این نمایشگر را بالا نمی‌دانسته که آن را «سوپر ال‌سی‌دی 6» بنامد (کاری که در مورد نمایشگر U12 پلاس انجام داد).

اچ تی سی U12 لایف

با توجه به این که U12 لایف هنوز عرضه نشده و مورد بررسی کامل قرار نگرفته است نمی‌توان با اطمینان درباره نمایشگر آن نظر داد. اما تا آن جا که در نمایشگاه ایفا در برلین قابل مشاهده بود، نمایشگر درخشانی به نظر می‌رسید. زاویه دید آن خوب و گسترده بود، و توی ذوق نمی‌زد.

نکته دیگر، حاشیه نمایشگر این گوشی است که در این مورد نمی‌توان گفت حاشیه آن نسبت به دیگر گوشی‌های موجود در بازار کم است. این درست است که از یک نمایشگر بلند با نسبت ابعاد 18:9 بهره می‌برد، اما در بالا و پایین نمایشگر نیز حاشیه نسبتا زیادی به چشم می‌خورد. این مساله در مورد حاشیه‌های دو طرف نمایشگر نیز صادق است.

اچ تی سی U12 لایف

با این حال، با توجه به رده قیمتی آن نمی‌توان از این امر شکایت داشت. اما نکته‌ای که نگران کننده و مشکوک بود عدم صحبت و ارائه اطلاعات از هرگونه پوشش محافظ در قسمت جلو و پشت گوشی بود. نمونه‌هایی که در نمایشگاه برای تست در دسترس بودند نیز اندکی خراشیدگی داشتند.

اچ تی سی U12 لایف

چارچوب U12 لایف نیز با همین مساله روبرو است. به نظر می‌رسد اچ تی سی از استفاده از چارچوب فلزی و بدنه شیشه‌ای منصرف شده است و در این گوشی از چارچوب پلاستیکی استفاده کرده است. در کل پلاستیک آن به نظر خوب و محکم می‌آید، اما همچنان حس اطمینان بدنه فلزی را القا نمی‌کند.

همچنین این مساله به سبک شدن گوشی اچ تی سی U12 لایف کمک کرده است. برای یک گوشی با ابعاد 158.5×75.4×8.3 میلیمتری، 175 گرم سبک‌تر از چیزی است که انتظار می‌رود. البته چون علت این مساله تا حدی به بدنه و چارچوب پلاستیکی آن مرتبط است، چندان حس خوبی به کاربر نمی‌دهد. در این‌جا می‌توان گفت شاید اچ تی سی کمی در ارزان سازی این گوشی زیاده روی کرده است.

اچ تی سی U12 لایف

البته از نظر شکل ظاهری، داستان متفاوت است. تیم طراحی کننده اچ تی سی به خاطر طراحی فوق العاده زیبای قسمت پشت چند گوشی اخیر اچ تی سی، واقعا شایسته تمجید و ستایش هستند. ممکن است درب پشتی اچ تی سی U12 لایف مانند اچ تی سی U12 پلاس از شیشه Liquid Surface نباشد اما قسمت پشت آن به همان اندازه زیبا به نظر می‌آید. البته نوع زیبایی آن با برادر بزرگ‌ترش متفاوت است.

اچ تی سی طراحی دورنگ (two-tone) این گوشی را بسیار خوب (و بهتر از گوشی‌های شرکت گوگل) به انجام رسانده است. اگر از روی ظاهر گوشی این طور فکر کرده‌اید که گوشی بدنه زبری دارد باید گفت این‌گونه نیست و بدنه آن صاف است. با این اوصاف، هر دو رنگ این گوشی یعنی آبی مهتابی و بنفش گرگ‌و‌میشی انتخاب‌های خوبی هستند. رنگ آبی آن که انتخابی عمومی‌تر است، در زیر نور آفتاب به رنگ مشکی متمایل می‌شود. رنگ بنفش نیز که خاص‌تر است در زیر نور آفتاب به رنگ نقره‌ای متمایل می‌شود.

اچ تی سی U12 لایف

مایه تاسف است که اچ تی سی از «شیشه اکریلیک» که نوعی پلاستیک است برای ساخت بدنه گوشی استفاده کرده است. اما این باعث می‌شود راحت‌تر خود را راضی به پوشاندن پشت آن با یک قاب محافظ کنید.

در مورد کنترل‌ها و درگاه‌های ورودی، همه چیز خوب و استاندارد طراحی شده است. در سمت راست دکمه‌های تنظیم حجم صدا و پاور قرار دارد که هر دوی آن‌ها طراحی خوب و راحتی دارند. دکمه پاور از یک پوشش زبر برخوردار است که دلنشین است. اما همانند سایر بخش‌های بدنه، این دکمه‌ها نیز پلاستیکی هستند.

در سمت چپ یک شکاف سیم کارت قرار دارند که مانند بسیاری از گوشی‌های دیگر می‌توانید دو سیم کارت نانو در آن قرار دهید یا به جای یکی از سیم کارت‌ها یک کارت حافظه میکرواس‌دی استفاده کنید. در قسمت بالا یک جک هدفون 3.5 میلیمتری قرار دارد که به خوبی کار می‌کند. در قسمت پایین نیز یک درگاه یواس‌بی 2.0 Type-C و بلندگوی رو به پایین قرار دارد.

البته بلندگوی مذکور یکی از دو بلندگوی گوشی است. اچ تی سی U12 لایف خوشبختانه از سنت اچ تی سی پیروی کرده و دارای سیستم صوتی استریو است. البته هنوز نمی‌توان گفت کیفیت این بلندگوها در مقایسه با Boom (سیستم صوتی تحسین شده اچ تی سی) چه وضعیتی دارند و باید تا زمان عرضه گوشی صبر کرد.

متاسفانه هنوز بنچمارکی از این گوشی در دسترس نیست و نمی‌توان از آن‌ها برای بررسی کارایی سخت افزاری گوشی بهره برد. البته پردازنده آن یعنی اسنپدراگون 636 یک پردازنده شناخته شده است و قبلا در گوشی‌های مختلف استفاده شده است. به عنوان نمونه گوشی‌های جدیدی چون شیائومی‌ می میکس 3 یا ردمی‌نوت 5 نیز از همین پردازنده استفاده کرده‌اند.

 


دوربین


اچ تی سی U12 لایف از یک دوربین دوگانه با مشخصات معمولی استفاده می‌کند: یک لنز با وضوح 16 مگاپیکسل و دریچه دیافراگم f/2.0 و یک لنز دوم 5 مگاپیکسلی که عمق سنج است. البته برخی امکانات اضافه نیز به دوربین اضافه شده است که شامل یک سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی و یک فلش ال‌ای‌دی دوگانه است.

اچ تی سی U12 لایف

رابط نرم افزاری دوربین ساده بوده که چند حالت (modes) اضافه مانند حالت بوکه و پانوراما به آن اضافه شده است. امکان خودکار کردن حالت HDR و فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه از دیگر خصوصیاتی است که این دوربین به آن مجهز شده است. چیزی که با توجه به رده قیمتی این گوشی، قابل انتظار نبود.

در مورد دوربین سلفی، با یک سنسور ساده 13 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت (فاقد فوکوس خودکار) روبرو هستیم.

 


امکانات نرم افزاری


اچ تی سی U12 لایف از رابط نرم افزاری اچ تی سی سنس که مبتنی بر اندروید 8.1 اوریو است بهره می‌برد. ظاهر آن چندان تفاوتی با اندروید خام ندارد و بسیار ساده است که این می‌تواند ارزشمند تلقی شود. البته برخی امکانات اضافه قابل توجه نیز توسط اچ تی سی به این سیستم عامل اضافه شده است.

اچ تی سی U12 لایف

یکی از قابلیت‌هایی که در اچ تی سی سنس به اندروید اضافه شده است باعث می‌شود قبل از آنکه به قرار شام در بیرون بروید، در صورت موجود نبودن شارژ گوشی به شما یادآوری کند تا گوشی خود را شارژ کنید. این ما را به یاد دستیار هوشمند گوگل می‌اندازد.

قابلیت اضافه دیگری که به گوشی اچ تی سی U12 لایف اضافه شده است برنامه مفید Boost+ است که برخی از امکانات آن عبارتند از: حذف فایل‌های ناخواسته، پاکسازی حافظه رم، تلاش برای صرفه جویی در مصرف باتری در صورت امکان، قفل کردن نرم افزارها، و خصوصیت مدیریت اپلیکیشن‌ها با امکان حذف چند برنامه به صورت همزمان.

برنامه BlinkFeed نیز در گوشی اچ تی سی U12 لایف مشاهده می شود که تنها با یک سوایپ به سمت چپ در صفحه هوم، قابل دسترسی است. این برنامه فید (feed) برنامه‌های مختلف را به صورت یکپارچه به شما نمایش می‌دهد و از بسیاری از شبکه‌های اجتماعی، یوتیوب، اخبار، و موارد مشابه پشتیبانی می‌کند.

همچنین امکاناتی چون تم‌های متنوع، گزینه‌های نوار ناوبری، قفل گشایی با تشخیص چهره و چند قابلیت مفید دیگر را هم به قابلیت‌های بالا اضافه کنید.

 


نتیجه گیری


راستش تجزیه و تحلیل اقدامات اچ تی سی دشوار است. کسی نمی‌داند این شرکت واقعا چه راهبردها و مقاصدی را برای جذب مشتری در سر دارد. اچ تی سی U12 لایف نیز باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع شده است. برخلاف نام‌های مشابهی که دارند، این گوشی را نمی‌توان دقیقا نسخه ضعیف‌تر U12 پلاس دانست، بلکه باید گفت این دو گوشی تفاوت‌های چشمگیری دارند.

اچ تی سی U12 لایف

با در نظر گرفتن همه مسائل، به نظر می‌رسد اچ تی سی نیز قصد تمرکز برروی بازار گوشی‌های میان رده را دارد که این روزها بسیار محبوب هستند. گوشی‌هایی از شیائومی، نوکیا و چند شرکت دیگر که پیش‌تر نیز به برخی از آن‌ها اشاره شد بازیگران این رده قیمتی هستند. گوشی‌هایی که باعث ایجاد یک فضای رقابتی شدید در این رده قیمتی شده‌اند.

باید منتظر عرضه اچ تی سی U12 لایف باشیم و ببینیم تا چه اندازه از پس این رقیبان قدرتمند برمی‌آید. اما چیزی که از هم اکنون مشخص است این است که اچ تی سی U12 لایف رقابت خشنی را در پیش رو خواهد داشت.

۵
۴
۳
۲
۱
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025