با معرفی آیفون 2018 ، اپل اولین شرکتی خواهد بود که گوشی دارای چیپست 7 نانومتری عرضه خواهد کرد. این در حالی است که شرکتهایی همچون کوالکام در تولید چیپستهای 7 نانومتری با مشکل مواجه شدهاند.
دو تراشه ساز بزرگ جهان، کوالکام و مدیاتک، باید عرضه محصولات نسل جدیدشان را به خاطر هزینه های بسیار بالای توسعه به تعویق بیاندازند، فرآیند پردازش 7 نانومتری که وعده داده شده 20 تا 30 درصد عملکرد سریعتری ارائه میدهد.
به خصوص کوالکام باید عرضه جدیدترین تراشه خود را که طبق خبرها احتمالا اسنپدراگون 855 نام دارد، به تعویق بیاندازد و احتمالاً در اوایل سال 2019 میلادی آن را عرضه خواهد کرد، خبری که برای رقیب این شرکت یعنی اپل بسیار خوشحال کننده است.
شرکت ساکن کوپرتینو جدیدترین آیفونهای خود را هفته دیگر در تاریخ دوازدهم سپتامبر (21 شهریور) رونمایی خواهد کرد و هر سه آیفون مورد انتظار دارای تراشههای 7 نانومتری خواهند بود. همه تراشههای به کار رفته در آیفونهای جدید توسط شرکت TSMC ساخته شدهاند.
برای بقیه نیز به نظر میرسد که به جای تمرکز بر بهبود محصولات کنونی و نسل قدیمی، بر تراشههای 12 و 14 نانومتری مورد استفاده در گوشیهای میان رده تمرکز کردهاند. در واقع انتظار میرود این بخش از گوشیها سریعترین رشد را در ماههای آینده داشته باشند و بسیاری از شرکتها معتقدند که این تراشهها توان پردازشی کافی برای یک گوشی هوشمند را فراهم میکنند.
بعضی از شرکتها همانند گلوبال فاندریز (GlobalFoundries) برنامههای خود برای تراشههای 7 نانومتری را تا زمان نامعلومی به تعویق انداختهاند. این شرکت با اشاره به تراشههای 12 و 14 نانومتری گفت:
گلوبال فاندریز در حال شکلدهی مجدد به فناوری خود است تا تمرکز خود برای ارائهی محصولات متنوع برای کاربران در بازارهای با رشد بالا را تشدید کند.
با تمام این گفتهها، به نظر میرسد که حالا شاهد شکاف نسبتاً بزرگی در بین گوشیهای مختلف رده بالا هستیم. به خصوص اپل، اولین شرکتی در بازار است که از فناوری 7 نانومتری با کمیت بالا استفاده میکند و این باعث میشود که گوی سبقت را از سایرین برباید.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.