بعضی دولت ها به منظور جلوگیری از ایجاد هرج و مرج، در برخی مواقع اینترنت کشورشان را با کندی سرعت و یا قطعی مواجه میکنند. قطعیهای عمدی اینترنت و کاهش سرعت آن بهصورت چشمگیری در سراسر جهان در حال افزایش است.
کشورهای زیادی در سراسر جهان وجود دارد که دولتهایشان به صورت عمدی در اینترنت اختلالاتی را بوجود میآورند تا بتوانند روی کاربران کنترل داشته باشند. قطع شدن عمدی اینترنت و کاهش سرعت آن به صورت چشمگیری در سراسر جهان در حال افزایش است. این اختلالات عمدتا توسط دولتها بوجود میآید و هدف عمده آن کنترل و مانیتورینگ کاربران است. هند یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه است! براساس گزارش Access Now و Vice News، اینترنت کشور هند در بین ماههای ژانویه سال 2017 تا می 2018 حدود 154 بار با قطعی مواجه شده است. این تعداد بسیار بیشتر از قطعی 19 باره و 8 باره در پاکستان و عراق و سوریه است.
در بسیاری از کشورها قطعی برنامهریزی شده شبکه، بخاطر اقدامات امنیتی، نا آرامیهای اجتماعی و … است. مثلا کودتای شکست خورده نظامی ترکیه در سال 2016 یکی از نمونههای نزدیک برای قطعیها جهت اقدامات امنیتی است. کشور هند نیز اکثرا قطعیهای اینترنت را به علت آشفتگی سیاسی، اعتراضات و عملیات نظامی انجام میدهد. به عنوان مثال، دارجیلینگ در غرب بنگال، به دلیل تظاهرات سیاسی و اعتراضات فعالان برای ایجاد یک دولت مستقل، تا 45 روز قطعی داشتند. شهر نوادا در بیهار هم بعلت نزاعهای دسته جمعی تا 40 روز به اینترنت دسترسی نداشتند.
با توجه به اهمیت اینترنت، مسدودسازی آن علاوه بر اینکه راه حل کارسازی است، هزینههای زیادی را هم در پی دارد. در هند، قطع شدن اینترنت مخصوصا اگر طولانی مدت باشد، بسیار گران خواهد بود. براساس گزارش شورای هند برای تحقیقات در رابطه با روابط اقتصادی بینالمللی بین سالهای 2012 تا 2017 حدود 16315 ساعت قطعی در هند، به اقتصاد این کشور 3.04 میلیارد دلار خسارت وارد کرده است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.