هرچند اغلب علاقهمندان به گوشیهای هوشمند ترجیح میدهند از مدلهای پرچمدار به منظور استفاده کردن از تمام پتانسیل یک پلتفرم بهره ببرند، با این حال همیشه قشر خاصی وجود دارند که مایل به صرف هزینه بالا برای یک خرید گوشی بالا رده نیستند. شرکتهای سختافزاری نیز با توجه به همین موضوع سالانه مدلهای میان رده زیادی را راهی بازار میکنند.
درواقع مدلهای میان رده یا خوش قیمت از تنوع بیشتری نسبت به گوشیهای پرچمدار برخوردار هستند و همین موضوع، گستره انتخاب را برای کاربران بیشتر میکند. یکی از جدیدترین گوشیهای میان رده خوش قیمت (البته نه در بازار داخلی) که به تازگی توسط شرکت هواوی ارائه شده، میت 20 لایت است که در ادامه قابلیتهای آن را مرور خواهیم کرد. گوشی هواوی میت 20 لایت را میتوان نسخه ارزان قیمت میت 20 دانست که دست کم یک ماه تا زمان معرفی آن زمان باقی مانده است.
آنچه در این مقاله میخوانید:
نگاه ابتدایی به هواوی میت 20 لایت
مروری بر مشخصات سختافزاری گوشی هواوی میت 20 لایت
- سیستمعامل: اندروید اوریو 8.1 با رام EMUI 8.2
- نمایشگر: 6.3 اینچی FHD+ با رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل؛ از نوع IPS LCD
- تراشه: Kirin 710 با هشت هسته پردازشی؛ پردازنده مبتنی بر فرآیند ساخت 12 نانومتری
- حافظه رم: چهار یا شش گیگابایت
- حافظه داخلی: 64 گیگابایت
- دوربین اصلی: دوگانه؛ 24 (با دیافراگم F1.8) و 2 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی: دوگانه؛ 20 (با دیافراگم F2.0) و 2 مگاپیکسلی
- مشخصات دیگر: بلوتوث 4.2، وایفای ac، جیپیاس، مودم LTE، حسگر اثرانگشت، جک 3.5 میلیمتری صدا، NFC، پورت USB-C
- باتری: 3750 میلیآمپر ساعت با پشتیبانی از شارژ سریع
- ابعاد: 158.3 در 75.3 در 7.6 میلیمتر / وزن: 172 گرم
طراحی ظاهری
هواوی در دو سال اخیر به استفاده از نمایشگرهایی با بریدگی روی آورده است و این سبک طراحی در گوشی هواوی میت 20 لایت نیز مشاهده میشود. البته بریدگی یا ناچ تعبیه شده در پنل این محصول کمی عریضتر است، چراکه در آن دو سنسور دوربین 2 و 24 مگاپیکسلی قرار گرفته است. از این دوربینها برای ثبت تصاویری با افکت پرتره یا ایموجیهای 3 بعدی استفاده میشود.
طراحی قاب پشتی شیشهای هم به وضوح از روی میت 10 الگوبرداری شده است، به طوری که شاهد قرار گیری عمودی شکل دو دوربین هستیم که در قسمت پایین آنها سنسور اثر انگشت دایرهای شکل تعبیه شده است. به لطف حاشیه کم نمایشگر،ضخامت 7.6 میلیمتری و وزن 172 گرمی، میت 20 لایت از ارگونومی خوبی برخوردار بوده و در دست گیری آن برای کاربر بسیار آسان است.
نمایشگر 6.3 اینچی با نسبت تصویر 19.5:9، حدود 81 درصد پنل جلویی را پوشش داده است. در واقع تنها حاشیه قابل توجه پنل جلویی مربوط به قسمت پایین نمایشگر بوده و مشخص نیست که شرکت سازنده چرا این قسمت را همچنان حفظ کرده است؛ درحالیکه شاهد استفاده از کلیدهای ناوبری نرمافزاری هستیم. پنل این گوشی قادر به ارائه وضوح تصویر 1080×2340 پیکسل است، با این حال همچنان شاهد استفاده از فناوری LCD هستیم که یک سر و گردن نسبت به نمایشگرهای OLED ضعیفتر عمل میکند.
قاب پشتی شیشهای میت 20 لایت اثر انگشت کاربران را جذب میکند، اما در عین حال احساس در دست گیری یک گوشی بالا رده را به کاربر القا میکند. میت 20 لایت به عنوان نخستین گوشی در این سری با قاب پشتی شیشهای، به جای قاب فلزی شناخته میشود. درنهایت در قسمت زیرین بدنه علاوه بر تعبیه بلندگو در درگاه USB-C، شاهد حفظ جک هدفون هستیم.
دوربین
در قاب پشتی گوشی هواوی میت 20 لایت شاهد تعبیه دو سنسور 20 +2 مگاپیکسلی به ترتیب با گشادگی دیافراگم f/1.8 و f/2 هستیم. آنچه باعث تمایز این گوشی میانرده از رقبایش در زمینه عکاسی میشود؛ هوش مصنوعی است که تأثیر خود را در هنگام عکاسی نشان خواهد داد. به لطف این قابلیت، متناسب با هر سوژه برخی از تنظیمات دوربین به صورت خودکار تغییر پیدا میکند تا نتیجه نهایی بتواند نظر شما را به خود جلب نماید.
همچنین دوربین اصلی میتواند تصاویر پرتره استودیویی ثبت کند. بدین ترتیب که پس از شناسایی فرد در عکس و اعمال افکت بوکه، یک نور پردازی سهبعدی بر روی آن انجام میگیرد تا نتیجه نهایی شبیه به تصاویر زیر شود.
همچنین در پنل جلویی نیز شاهد استفاده از دو دوربین 2 و 24 مگاپیکسلی هستیم. شرکت چینی به خوبی از فناوری هوش مصنوعی در قسمتهای مختلف محصولاتش استفاده میکند و بر همین اساس نیز به لطف این فناوری هواوی میت 20 لایت قادر به شناسایی 22 صحنه مختلف و تنظیم بالانس رنگ سفید و حساسیت ایزو متناسب با آن صحنهها است. هوش مصنوعی در گالری اپلیکیشن گوگل فوتوز نیز ادغام شده است، به طوری که مثلا با جستجو کردن عبارت 2017 sea sunrise، میتوان به تصاویر ثبت شده از این رخداد در محیط داخلی اپلیکیشن دسترسی پیدا کرد.
دوربین سلفی همچنین قابلیت تبدیل کردن چهره فرد به شکل ایموجیهای سهبعدی Qmoji هست. مشابه این ویژگی را پیشتر در آیفون 10 یا سری گلکسی اس 9 یا نوت 9 سامسونگ هم مشاهده کردهایم و حتی به واسطه برخی از اپلیکیشنهای جانبی میتوان آن را در بسیاری از گوشیهای قدیمی نیز تجربه کرد. در نهایت سنسورهای دوربین این گوشی از حالت HDR هم پشتیبانی میکنند که امکان ثبت تصاویر روشنتر در شب را فراهم میکند.
سختافزار
گوشی هواوی میت 20 لایت از پردازنده کرین 710 قدرت گرفته است. این پردازنده 12 نانومتری، هشت هسته دارد که چهار هسته آن از نوع Cortex-A73 و به فرکانس 2.2 گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex-A53 به فرکانس 1.7 گیگاهرتز است. در بخش گرافیکی کرین 710 از چیپست ARM Mali G6 استفاده میکند که تا 1.3 برابر سریعتر و یک برابر کم مصرفتر نسبت به چیپست گرافیکی کرین 659 است.
در کنار این واحد پردازشی از 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه ذخیره سازی داخلی استفاده شده است و این در حالی است که امکان دسترسی به فضای ذخیره سازی بیشتر با استفاده از کارت حافظه جانبی همچنان وجود دارد.
علاقهمندان به موسیقی با داشتن هواوی میت 20 لایت میتوانند لذت بیشتری از شنیدن صدا ببرند؛ خصوصیتی که به لطف ویژگی Histen نسل 5 هواوی و تراشه اختصاصی صدا میسر شده است. درنهایت توان این دستگاه را قرار است باتری 3750 میلیآمپر ساعتی تأمین کند که به ادعای شرکت سازنده، میتواند عمر شارژ 11 ساعته در وبگردی در شبکه 4G را ارائه کند.
سخن آخر
گوشی هواوی میت 20 لایت به لطف طراحی مدرن، تراشه هشت هستهای آمیخته با فناوری هوش مصنوعی و چهار دوربین، یکی از گوشیهای میان رده ایدهآل موجود در بازار است که به لطف قدرت گرفتن از اندروید 8.1 با رابط کاربری EMUI 8.2 قدرت مانور زیادی در بازار دارد. این محصول با قیمت 470 دلار در رنگهای مشکی، طلایی و آبی به زودی در بسیاری از بازارها عرضه خواهد شد.