پردازنده های 7 نانومتری AMD که شامل پردازندههای مرکزی و همچنین گرافیکی است، توسط TSMC تولید میشوند. این در حالی است که تاکنون شرکت گلوبال فاندریز تولید این پردازندهها را برعهده داشت.
شرکت AMD اعلام کرده است که راهبرد خود را در زمینه همکاری با شرکت گلوبال فاندریز (GlobalFoundries) جهت تولید پردازنده تغییر خواهد داد و به جای همکاری با این شریک قدیمی پردازنده های 7 نانومتری خود را با همکاری صنایع نیمه هادی تایوان یعنی TSMC تولید خواهد کرد. با این خبر، این سوال بزرگ در ذهن ایجاد خواهد شد که این اقدام برای AMD، چه دستاوردی به دنبال خواهد داشت؟ درواقع همکاری AMD و گلوبال فاندریز از سال 2009 جهت تولید پردازنده مرکزی (CPU) و گرافیکی (GPU) آغاز شد. این بدین معنی است که گلوبال فاندریز تولید پردازندههای محاسباتی و اخیرا نیز تولید بیشتر پردازندههای گرافیکی AMD را بر عهده داشته است. در نتیجه از آنجایی که شرکت یاد شده برنامهها و اهداف خود را تغییر داده است، شرکت AMD نیز جهت توسعه خود در زمینه تولید پردازنده های 7 نانومتری جدید و پیشرفته، TSMC را به همکاری فراخوانده است.
بهطور خلاصه AMD، بخش عمدهای از تولیدات توسعه یافته خود را به TSMC سپرده است. این شرکت قصد دارد در حیطه خود پیشرفتهای بیشتری داشته باشد و به عنوان مثال با تولید پردازنده های 7 نانومتری با رقبایی همچون اینتل و انودیا به رقابت بپردازد. از طرف دیگر این شرکت اعلام کرد که تنها بخشی از تولید پردازنده های 7 نانومتری توسط TSMC انجام میشود و با این کار راه همکاری در آینده با رقیب سرسخت TSMC یعنی سامسونگ را برای خود باز گذاشت. با این حال مسالهای که هماکنون کاملا مشخص است، این است که گلوبال فاندریز دیگر گزینهای برای AMD، جهت تولید پردازندههای 7 نانومتری نخواهد بود.
البته این موضوع که AMD، جهت تولید پرازندههای مرکزی و گرافیکی خود دست همکاری به سمت TSMC دراز کرده، جای تعجبی ندارد. به این دلیل که این شرکت در گذشته نیز تجربه همکاری با TSMC را داشته است. به عنوان مثال TSMC برای مدت زیادی تولید پردازندههای گرافیکی AMD را بر عهده داشت. این همکاری تقریبا تا قبل از تولید آخرین نسل از دستاوردهای AMD نیز ادامه داشت. علاوه بر این این شریک تایوانی، تراشههای APU که توسط AMD برای شرکتهایی چون مایکروسافت و سونی طراحی شده بود را نیز تولید میکرد. با این حساب AMD اعلام کرده است که برخی از تولیدات آینده مانند تولید پردازنده 7 نانومتری وگا (Vega) و یا پردازندههای نسل بعد EPYC را به این غول فناوری تایوانی خواهد سپرد. درواقع این بیانیه تاییدی بر این است که AMD در مسیر تولید پردازنده های 7 نانومتری، TSMC، را برای همکاری انتخاب کرده است.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
