یکی از نگرانیهای اصلی سازندگان گوشیهای هوشمند، باتری آنها است و حالا گروهی از محققان مدعی دستیابی به نوعی از باتری لیتیوم یونی شدهاند که آتش نمیگیرد.
در این سالها نمونههای زیادی از آتش گرفتن سریع باتریهای لیتیوم-یونی شنیدهاید. مشکلات باتری گوشیهایی مثل سامسونگ گلکسی نوت ۷ که بارها باعث ترکیدن گوشی شده و نهایتا با فراخوانی این مدل گوشی همانند سری گلکسی نوت ۴ از بازار جمعآوری شد. اما برخی از محققان به مدلی از باتری لیتیوم یونی رسیدهاند که مدعیاند آتش نمیگیرد.
این باتری لیتیوم یونی دو الکترود دارد که با یک تکه پلاستیک نازک ازهم جدا میشوند. اگر به هردلیلی پلاستیک بین دوالکترود از بین برود و دو الکترود بهم برخورد کنند، الکترولیت مایع درون باتری آتش میگیرد. اما اگر الکترولیتها را با یک ماده افزودنی سیلیکا ترکیب کنیم باعث میشود که مایع سفت شده و درنتیجه مانع از بهم خوردن الکترودها میشود؛ بدین ترتیب احتمال آتش گرفتن باتری از بین میرود.
دکتر گابریل ویث (Gabriel Veith) یکی از محققان تیم پژوهشی که روی این باتری کار میکنند میگوید:
هدف نهایی، ساخت باتری لیتیوم یونی است که حتی در صورت از بینرفتن بخشی از باتری تحت تاثیر ضربه و فشار همچنان کار کند و باعث سختتر شدن برخی الکترولیتهای درون باتری میشود.
نهایتا این فناوری به باتریهای لیتیوم دیونی برای گوشیهای هوشمند میرسد که امنیت آنها را افزایش میدهد. هرچند از نظر محققان این فناوری ابتدا در باتریهای Drone مشاهده شده است. امروز در 256 امین نمایشگاه و نشست ملی انجمن مواد شیمیایی آمریکا در مراسم عمومی این فناوری معرفی شد.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.