اختراع جدید موتورولا، اسمارت فونی است که می تواند صفحه نمایش خود را ترمیم کند. اسمارت فون Moto Z2 Force در ماه گذشته از سوی شرکت موتورولا به بازار عرضه شد. این اسمارت فون ویژگی های جدیدی از قبیل دوربین های عقب دوتایی، پردازنده سریع تر و صفحه نمایش ShatterShield دارد.
صفحه نمایش ShatterShield برای اولین بار دو سال پیش در DROID Turbo 2 رونمایی شد. در این تکنولوژی به جای استفاده از بستر شیشه ای برای صفحه نمایش، موتورولا از یک بستر پلاستیکی استفاده کرده است که از آسیب دیدن صفحه نمایش هنگام ضربه خوردن جلوگیری می کند و صفحه نمایش پلاستیکی نمی شکند.
صفحه نمایش ShatterShield در اسمارت فون Moto Z2 Force فیدبک خوبی از بازار دریافت نکرد. چون این تکنولوژی بسیار مستعد خراشیدگی روی صفحه نمایش اش بود. با اینکه نمی شکست ولی به شدت دچار خراشیدگی می شد. به همین دلیل شرکت موتورولا هم تصمیم تازه ای گرفت و تغییر و اصلاح این وضعیت را در برنامه خود قرار داد. طبق گزارش ها و اخبار رسیده موتورولا بر روی صفحه نمایشگر خودش بازبینی انجام داده است.
و حالا اختراع جدید موتورولا جالب توجه است. در این نوآوری از فناوری هوشمند استفاده شده است . شیشه ای هوشمند که از یک نوع پلیمر ساخته شده و مانند شیشه ای دارای حافظه عمل می کند. این شیشه می تواند شکل اصلی خودش را به یاد بیاورد و دوباره به همان حالتی که بوده بازگردد. بخش جالب قضیه این است که این روال فقط یک فرایند سخت افزاری نیست و دارای پروسه نرم افزاری نیز هست که شامل قدرت تشخیص اسمارت فون می شود. اگر شیشه بر روی صفحه نمایش اسمارت فون نصب شود می تواند خودش را ترمیم کند. وقتی خراشیدگی روی آن ظاهر شود حافظه شیشه عمل کرده و یادش می افتد قبلا چه شکلی داشته و خودش را ترمیم کرده و به همان شکل قبلی باز می گردد.
در طی این فرآیند اسمارت فون از کاربر درخواست خواهد کرد که در مدت زمان ترمیم استفاده از تلفن را متوقف کند. یک کنترل کننده حرارتی پروسه را کنترل می کند و سپس منطقه آسیب دیده صفحه نمایش را گرم کرده و باعث می شود مولکول ها حرکت کنند و صفحه نمایش دچار خراشیدگی دوباره به شکل اولیه خود در بیاید. موتورولا می گوید روند بهبود خراشیدگی صفحه نمایش 100٪ کارآمد نیست اما قادر به بازگرداندن بخشی از خراشیدگی به حالت اولیه هست.
چندین سال قبل، شرکت LG گوشی G Flex را ساخته و طراحی کرده بود که در قسمت عقب آن یک پرده نازک برای ترمیم کردن خراش های کوچک وجود داشت. هم چنین پیش از این نیز چنین اختراعی توسط اپل مطرح شده بود. اپل تلاش کرده بود که بر روی داده های crowdsource برای زمانیکه گوشی به زمین می افتاد پردازشی صورت گیرد. این قابلیت کمک می کرد گوشی را از نواحی که تقویت شده بود، خودش را ترمیم کند.
هیچ اطلاعی در مورد زمان عرضه این تکنولوژی به بازار ارائه نشده است . با اینحال، برای کمپانی موتورولا این اولینباری نیست که ساخت گوشیهایی که خود را ترمیم میکند را تجربه میکند.
به هر حال خراشیدگی صفحه نمایش گوشی اصلا خوشایند نیست و کاربران بسیاری با روی کار آمدن این تکنولوژی جذب آن خواهند شد. هیچ کس دوست ندارد گوشی تلفن همراه خود را در وضعیتی با صفحه نمایش پر از خراشیدگی ببیند.
