چطور ترامپ می تواند طرح ایلان ماسک برای خصوصی کردن تسلا را بر هم بزند

دونالد ترامپ
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

نظارت دولت ترامپ، بر سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی در فناوری‌های پایه آمریکایی، افزایش یافته است و حساسیت‌های دولت ترامپ می‌تواند مانع از فروش سهام کمپانی تسلا به عربستان سعودی در جهت خصوصی کردن این غول فناوری خودرو شود.

ایلان ماسک روز دوشنبه گفت که صندوق پول پادشاه عربستان سعودی، مشتاق کمک به تأمین مالی قراردادی است که به موجب آن این شرکت سازنده خودروهای الکتریکی، خصوصی شود. در همان روز، دونالد ترامپ لایحه‌ای را امضا کرد که مطابق آن به دولت بیشتر اجازه می‌داد تا بر سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی در کسب‌و‌کارهای آمریکایی نظارت کند. شرکت تسلا با باتری‌های دوربرد و فناوری پیشرفته خودروهای خودران، درست همان نوعی از فناوری پیشرفته در فضای کسب‌و‌کار آمریکا محسوب می‌شود که دولت مشتاق است تا بیشتر بر آن نظارت کند.

Tesla / تسلا

کمیته سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS) شامل آژانس‌های دولتی می‌شود که در حال حاضر قدرت بیشتری برای بررسی معاملات دارند؛ حتی زمانی که سرمایه‌گذار خارجی اقلیتی از سهام یک شرکت آمریکایی را خریداری کند. این قوانین سخت‌گیرانه که از تایید هر دو حزب سیاسی آمریکا گذشته، ابتدا به منظور بررسی دسترسی کشور چین به فناوری‎‌‌های آمریکا بوده است.  CFIUS می‌تواند به رییس جمهور توصیه کند که برای مقابله با تهدید امنیت ملی، حتی برخی از معاملات را مسدود کند. این اتفاق تنها پنج بار از سال 1975 تا به حال رخ داده است. اخیرا در اوایل سال جاری، ترامپ معامله فروش کوالکوم آمریکا به برودکام سنگاپور را مسدود کرد؛ کمپانی سنگاپوری هم پیشنهاد خرید 117 میلیارد دلاری خود را رسما لغو کرد. ترامپ با امضای نامه‌ای به طور آشکار اعلام کرد اگر این معامله صورت گیرد (بزرگ‌ترین معامله تاریخ آی تی)، رهبری آمریکا در حوزه تراشه‌های موبایل و صنعت ریزپردازنده زیر سوال خواهد رفت و در نتیجه چین شماره یک جهان خواهد شد.

عربستان سعودی به طور کلی یک سرمایه گذار منفعل است که اقلیتی از سهام شرکت‌های آمریکایی را به خود اختصاص داده است؛ اگرچه شرکت سعودی آرامکوی عربستان، کنترل 100 درصد پالایشگاه نفتی پورت آرتور در تگزاس آمریکا را که بزرگترین پالایشگاه در نوع خود در آمریکا بوده را در اختیار گرفته است.

حتی اگر ماسک موفق شود شرکت تسلا را خصوصی کند، تقریبا غیرقابل تصور است که عربستان بیشتر سهام تسلا را بخرد. سهام قابل توجه سعودی در تسلا می‌تواند نگرانی‌های دولت را افزایش دهد. تسلا هم یکی از با ارزش‌ترین شرکت فناوری‌های آمریکا است. جولی می‌یر وود، مدیر عامل شرکت Guidepost Solutions، یک شرکت مشاوره امنیتی در این باره گفت:

دشوار است که بدانیم چنین خرید سهامی از طرف عربستان سعودی با چه تهدیدات قانونی رو‌به‌رو خواهد شد، اما در هر حال این نوع معامله، جزء معاملاتی است که تیم ترامپ آن‌ها را زیر نظر گرفته است. این موضوع بسیار برجسته است و من فکر می‌کنم که دولت ترامپ واقعا علاقه‌مند به فناوری هوش مصنوعی است.

لارنس وارد، متخصص قانون امنیت ملی و شریک کمپانی حقوقی Dorsey & Whitney هم گفته است:

  راحت می‌توان فهمید که سرمایه‌گذاری خارجی در تسلا، CFIUS را به بررسی این معامله وادار خواهد کرد.

او گفت که علاوه بر هوش مصنوعی و فناوری خودروهای خودران، دولت در حفاظت از فناوری باتری‌های لیتیوم دوربرد تسلا، پنل‌های خورشیدی و  اطلاعات مربوط به رانندگان هم علاقه‌مند است. لارنس وارد افزود که سرمایه گذاری در شرکت خصوصی، احتمالا توجه بیشتری را جلب می‌کند. این به این دلیل است که سرمایه گذاران در یک شرکت خصوصی می‌توانند کنترل بیشتری نسبت به یک شرکت دولتی داشته باشند. تسلا به درخواست برای ارائه نظرش در این خصوص، پاسخی نداده است.

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025