مصرف بالای باتری گوشیهای هوشمند این روزها دغدغه اصلی کاربران بشمار میرود. در همین راستا محققان به روش تازهای برای صرفهجویی در مصرف باتری با صفحه نمایش OLED رسیدهاند.
یکی از اساتید دانشگاه واترلو (University of Waterloo) در همکاری با محققان موسسه فناوری هندوستان (Indian Institute of Technology) تحقیقی را منتشر کرده که به روش تازهای برای صرفه جویی در مصرف انرژی در گوشیهای هوشمند اندرویدی با صفحات نمایش OLED (دیود گسیل نور ارگانیک) میپردازد. این تکنیک جدید تمام اپلیکیشنهای سنتی و قدیمی صرفه جویی انرژی را کنار زده است؛ چرا که بر توانایی نمایشگر OLED در روشن کردن تک تک پیکسلها تاکید دارد و بهتر میتواند توان باطری موبایل را حفظ کند.
در حالیکه بیشتر اپلیکیشنهای صرفهجویی در مصرف باتری با محدود کردن عملکرد (بازده) و از کارانداختن برخی ویژگیها در مصرف انرژی صرفه جویی میکنند، این روش جدید قسمتهایی از نور نمایشگر OLED را کاهش میدهد. این اپلیکیشن با بهرهمندی از مزیت ویژگی جدید چند پنجرهای اندروید، نور صفحه نمایش را روی آن قسمتی از نمایشگر کم میکند که استفاده نمیشود. این تیم تحقیقاتی اعلام کردهاند که استفاده از این اپلیکیشن باعث صرفه جویی 10 تا 20 درصدی در مصرف باتری در آزمایشها شده است.
علت تاثیرگذاری این تکنیک این است که تکنولوژی نمایشگرهای OLED برخلاف نمایشگرهای سنتی ال سی دی (LCD) نیازی به نور پس زمینه ندارد (منظور از نور پس زمینه نوری است که از پشت میتابد) و میتواند تک تک پیکسلها را روشن و خاموش کند؛ درحالیکه پنل ال سی دی برای نور پس زمینه حین نشان دادن رنگ مشکی انرژی (باتری) مصرف میکند اما صفحه نمایش OLED براحتی و سادگی میتواند پیکسلهایش را روشن کند. این روش نه تنها انرژی مصرفی برای صفحه نمایش OLED را کاهش میدهد بلکه نسبت کنتراست بیشتری نیز بوجود میآورد که باعث شده صفحه نمایشهای OLED در مقایسه با ال سی دیها رنگها را بمراتب زندهتر نشان دهند.
ویژگی پرطرفدار و محبوب Always On Display/Ambient Display (نمایشگر همیشه روشن/ امبینت دیسپلی) همچنین از توانایی نمایشگر OLED برای کنترل تک تک پیکسل ها استفاده میکند. وقتی گوشی هوشمند نوتیفیکیشنی دریافت میکند، تنها تک پیکسل های مربوطه روشن میشوند. از آنجایی که هنوز بخش اعظم نمایشگر خاموش است، نسبت به حالت صفحه نمایش کاملا روشن بمراتب از لحاظ مصرف انرژی مقرون به صرفهتر است. هرچند صفحه نمایشهای OLED معایبی نیز دارند. نمایشگرهای OLED برخلاف ال سی دیها نسبت به اشتعال حساس و آسیب پذیر هستند؛ یعنی وقتی پنلهای OLED تصاویر یکسان را برای مدت زمان طولانی (مثلا چند ماه یا سال) نشان میدهند، رنگشان میرود و الگوهای تصویر را روی صفحه نمایش نگه میدارند. در حالیکه این محققان نخستین افرادی نیستند که از مزیت پنلهای OLED برای صرفه جویی در مصرف باتری استفاده میکنند، با این حال پژوهش آنها در زمره اولین مطالعاتی است که بخشهایی از نور نمایشگر را حین استفاده کاربر کم میکند.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.