نتایج بنچمارک اگزینوس 9810 گلکسی S9

محمد قربانی - انتشار: 7 اسفند 1396 17:30
ز.م مطالعه: 5 دقیقه
-

به دنبال معرفی گلکسی S9 در کنفرانس خبری سامسونگ در روز گذشته و پیش از کنگره جهانی موبایل MWC 2018 قصد داریم عملکرد چیپ پردازنده اگزینوس 9810 را که در یکی از نسخه‌های این گوشی هوشمند پرچمدار به کار گرفته شده بررسی کنیم. این چیپ از نوع سیستم روی تراشه (SoC) است.
در ابتدای سال جاری میلادی سامسونگ ادعا کرد که عملکرد سینگل‌ترد (Single Thread) را با اگزینوس 9810 جدید تا حدود زیادی بهینه‌سازی کرده است. با این که در ابتدا بحث‌های زیادی در مورد صحت و سقم این ادعا به وجود آمد ولی در ابتدای سال قابلیت‌های معماری مایکرو سطح بالای اگزینوس با هسته M3 نمایش خوبی از خود نشان دادند و تا آن زمان دیگر واضح بود که ادعای عملکرد عالی هسته های این پردازنده فقط جنبه تبلیغاتی ندارد. هسته پردازنده جدید سامسونگ اولین معماری مایکرو پردازنده است که قدرت سیستم روی تراشه های SoC را فراهم کرده و قدم در راه اپل گذشته تا عملکرد سینگل ترد را به حداکثر برساند. در نتیجه با یک سیستم روی تراشه بسیار قدرتمند و ایده‌آل برای اندروید مواجه‌ایم.

تعیین سرعت عملکرد

یکی از بزرگ‌ترین سوالاتی که با آن مواجه‌ایم، میزان سرعت پردازشی است که سامسونگ برای گلکسی S9 در نظر گرفته است. سرعت این پردازنده 2704 مگاهرتز است که 200 مگاهرتز کمتر از 2.9 گیگاهرتزی است که سامسونگ در تبلیغات این چیپ عنوان کرده بود. همین سرعت 2.7 گیگاهرتزی تنها زمانی بدست می آید که یکی از هسته‌ها فعال است؛ بنابراین سامسونگ حداکثر فرکانس ها را بسته به تعداد هسته های فعال به دست می آورد. با دو هسته فعال، این فرکانس به عدد 2314 مگاهرتزی می رسد، در حالی که 3 و 4 هسته فعال سرعت را به تنها 1794 مگاهرتز می‌رسانند.
همچنین پردازنده گرافیکی Mali G72MP18 تنها به سرعت 572 مگاهرتز می رسد. این چیزی نیست که ممکن است انتظارش را داشته باشید. نسل پیشین اگزینوس 8895 دارای ساختار MP20 بود و سرعتی 546 مگاهرتزی را ارئه می‌داد که تقریباً مشابه عدد کنونی است. در نتیجه عملکرد پردازنده گرافیکی انتظارات را برآورده نکرده است. شاید بسیاری از کاربران انتظرا داشتند که این پردازنده گرافیکی حداقل عدد 600 تا 700 مگاهرتز را کسب کند.
عملکرد حافظه

اکزینوس 9810

هسته‌های کوچک A55 نیز در کمال تعجب به صورت جداگانه ارائه شده‌اند و نه در یک دسته DynamIQ با هسته‌‌های بزرگ‌تر. به نظر می رسد که سامسونگ تصمیم گرفته تا از حافظه های کش L2 برای Cortex A55s استفاده نکند و در عوض یک کش 512 کیلوبایتی L3 را ارائه دهد. امتیاز دسترسی تصادفی حافظه دینامیک یا DRAM بسیار خوب است و بهترین امتیازی است که تاکنون در یک دستگاه اندرویدی به ثبت رسیده؛ بنابراین سامسونگ نسل جدیدی از کنترلرهای حافظه را معرفی کرده است.
نتایج بنچمارک‌ها: گیک‌بنچ (Geekbench)

اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
اکزینوس 9810

زمانی که به عملکرد این پردازنده نگاه می کنیم، اگزینوس M3 خود را به عنوان یک معماری مایکرو‌، گسترده‌تر از پردازنده‌های موجود که سیستم روی تراشه اندرویدی را ارائه می‌‌کنند نشان می‌دهد.

نتایج PCMark و تست اینترنت‌گردی

اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
اکزینوس 9810

کاملاً واضح است که مشکلاتی در اگزینوس 9810 گلکسی S9 پلاس وجود دارد. پردازنده این گوشی تفاوت چندانی را با اگزینوس 8895 سال گذشته نشان نمی‌داد چه برسد به اسنپدراگون 845 در دستگاه‌ مرجع کمپانی کوالکام. با کمی کنکاش در سیستم و زیر نظر گرفتن فرکانس‌ها مشخص شد که اگزینوس در واقع تمام هسته هایش را به کار گرفته بود تا به فرکانس 2.7 گیگاهرتز برسد. تنها توضیح برای ضعف عملکرد اگزینوس 9810 شاید آن باشد که ساختار DVFS در حال حاضر طوری تنظیم شده که اجازه عملکردی بالا را در هسته های اصلی نمی دهد.

به نظر می رسد سامسونگ از زمانبندی جدیدی به نام eHMP استفاده می کند. هنوز مشخص نیست که این زمان بندی بر اساس EAS است یا خیر ولی واضح است که سیستم از زمان‌بندی برای تنظیم فرکانسش استفاده می ‌کند.
البته یکی از سخنگویان سامسونگ تأیید کرد که سیستم در حال حاضر برای کنگره جهانی موبایل MWC 2018 در حالت دمو مشغول کار است و در آینده ممکن است بهینه سازی‌های لازم روی آن انجام پذیرد. البته باور کردن این موضوع که سامسونگ عملکرد پرچمدارش را برای این نمایشگاه کمی ضعیف کرده کمی سخت است. البته طبق اخبار، تأیید شده که سامسونگ قصد دارد عملکرد اگزینوس را در حد اسنپدراگون کاهش دهد. امتیازات به دست آمده در بنچمارک‌ها چنگی به دل نمی‌زند و ما نیز امیدواریم که این مشکل برطرف شود تا از تمام پتانسیل‌های سیستم روی تراشه نهایت استفاده را ببریم.
نتایج بنچمارک گرافیک

امتیازات پردازنده گرافیکی Mali G72MP18 کمی تعجب‌آور و مأیوس کننده است. با هم نگاهی به نتایج گرافیکی این پردازنده در بنچمارک‌های مختلف می‌اندازیم.

اکزینوس 9810
اکزینوس 9810
منابع:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست