اپل خطر احتمالی سوختن نمایشگر OLED را به صاحبان آیفون ایکس یادآوری می کند
پرچمدار جدید اپل علاوه بر نداشتن حاشیه در اطراف نمایشگر یک ویژگی جدید دیگر هم در صفحه ی جلویی خود دارد: نمایشگر OLED.
OLED نوعی فناوری نوین در نمایشگر بوده که حاصل تابش پرتو نور از دیود ارگانیک است. جالب است بدانید که فناوری OLED نخستین بار نه توسط کارشناسان الکترونیک بلکه به دست شیمیدان ها عملی شد. آن ها نخستین OLED که واقعا کار می کرد را 30 سال پیش ساختند.
این فناوری سال ها تکامل پیدا کرد تا نهایتا به شکل امروزی درآمد. یعنی شبیه ساندویچ شد. برای ساخت OLED ماده ی نیمه رسانای ارگانیک را وسط دوتا پایانه + و – می گذارند و آخر کار هم روی آن یک لایه ی محافظ می کشند. پرتوهای نور در واقع از آن ماده ارگانیک که در وسط قرار گرفته گسیل می شوند، به همین خاطر برای ایجاد تصویر یکی از دو پایانه باید شیشه ای باشد تا نور از آن بگذرد.
همین ساندویچ ساده برای گوشی ها و تلویزیون های ما تصویری ایجاد می کند که کنتراست و تراکم آن بسیار بیش تر از فناوری های دیگر است. حالا کمپانی اپل برای اینکه به خریداران آیفون ایکس نشان دهد تلفن 1000 دلاری آن ها چه نمایشگری دارد ، خصوصیات نمایشگر OLED گوشی را در صفحه پشتیبانی آیفون ایکس توضیح داده است.
اپل می گوید « تغییر اندک در رنگ و نما» هنگامی که « از نقطه ای خارج از زاویه به نمایشگر آیفون ایکس نگاه می کنیم» کاملا طبیعی است. یعنی تصویر استاندارد صفحه نمایش آیفون ایکس زمانی دیده می شود که مستقیم به آن نگاه کنیم؛ حال اگر به دید خود زاویه بدهیم، یعنی با ثابت نگه داشتن سر خود گوشی را به سمت چپ یا راست حرکت دهیم، تصویر آیفون ایکس از حالت استاندارد خارج می شود.
اپل همچنین به صاحبان آیفون ایکس توضیح داده که نمایشگر گوشی آن ها ممکن است در آینده دچار ثبات تصویر شود. به گفته ی غول فناوری استفاده ی طولانی مدت از نمایشگرهای OLED باعث می شود تصاویر آن ها به میزان اندکی تغییر کند. مثلا ممکن است اگر یک تصویر با کنتراست بالا مدت زیادی روی صفحه نمایش داده شود، آثار و بقایای آن روی نمایشگر باقی بماند و بعدا در آنچه نمایشگر نشان می دهد دیده شود.
یکی از مشکلاتی که احتمال دارد OLED ها پس از مدتی گرفتار آن شوند سوختن از درون است. سوختن بخشی از سلول های تشکیل دهنده ی نمایشگرهای OLED می تواند در تصاویر آن ها اخلال ایجاد کند. این خطری است که اپل از آن بیم دارد و با وجود تلاش فراوان برای پیشگری از آن، اعتماد کاملی به آن ندارد.
این مساله رایج ترن مشکل صاحبان گوشی های پیکسل 2 XL در اندروید اوریو است. کمپانی اپل با اعلام زودهنگام این مساله می خواهد هنگامی از بروز موج شکایت ها جلوگیری کند و به آنچه رقیب دچار شد گرفتار نشود.
در مورد گوشی های پیکسل، کمپانی گوگل مجبور شد شکایت خریداران را با گارانتی جران کند زیرا آن ها یک هفته پس از خرید دچار این مشکل شده بودند.
کمپانی اپل با وجود اعلام این هشدار به خریداران آیفون ایکس اطمینان داده که گوشی های گران قیمت و جدید آن ها به این زودی ها دچار مشکل نخواهند شد. غول فناوری امریکایی می گوید در ساخت پرچمدار جدید خود بهترین نمایشگر سوپر رتینای موجود در صنایع تلفن همراه را استفاده کرده تا تاثیر سوختن نمایشگر OLED را به حداقل برساند.
جا دارد اشاره کنیم که نمایشگر های OLED آیفون ایکس توسط کمپانی سامسونگ ساخته شده است. شرکت سامسونگ همان سازنده ی نمایشگرهای OLED برای پیکسل 2 نیز هست. گوشی های پیکسل 2 به مشکل برادر بزرگ تر خود دچار نشدند و اپل امیدوار است پرچمدار جدیدش هم چنین سرنوشتی پیدا نکند.